Seminerler

whatsapp-image-2019-02-15-at-12-42-17

HZ. PEYGAMBER’İN MEDİNE’DEKİ İLK İKİ YILI – PROF. DR. MAHFUZ SÖYLEMEZ

Bu hafta perşembe seminerimizde PROF. DR. MAHFUZ SÖYLEMEZ hocamız “HZ. PEYGAMBER’İN MEDİNE’DEKİ İLK İKİ YILI” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Konuşmasında Hz. Peygamber’in ilk olarak Kuba’ya ardından da Yesrib’e hicret edip oralarda inşaa ettirdiği mescidlerin önemine değindi. Daha sonra ensar ve muhacir arasındaki muâhâttan bahsetti. Ayrıca konuşması sırasında peygamberin Kur’an dışında vahiy aldığını söyleyerek dindeki konumunu vurguladı. dedi.

PROF. DR. MAHFUZ SÖYLEMEZ hocamıza ve tüm misafirlerimize teşriflerinden dolayı teşekkür ederiz…

dsc_5749

KESİNTİSİZ DAVET: HER ZAMAN VE HER YERDE-HÜSEYİN TÜZGEN

Bu hafta perşembe seminerimizde HÜSEYİN TÜZGEN hocamız “KESİNTİSİZ DAVET: HER ZAMAN VE HER YERDE” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Hüseyin hocamız konuşmasına Peygamberlerin İslam’ı tebliğ etmek için vermiş oldukları mücadeleden bahsederek başladı. Daha sonra Hz. Muhammed’in (s.a.s) ve ashabının tebliğ vazifesini nasıl ifâ ettiklerini siyerden kesitler sunarak anlattı. Konuşmasında “Biz ne Mekke dönemindeyiz ne de Medine döneminde… İnsanlar ister şirke düşmüş olsun, ister irtidât etmiş olsun, ister gâfil müslümanlar olsun; insanların tekrar İslam’a dönmesi için canla başla topyekun seferber olma zamanıdır.” dedi.

HÜSEYİN TÜZGEN hocamıza ve tüm misafirlerimize teşriflerinden dolayı teşekkür ederiz.

whatsapp-image-2019-02-01-at-10-54-43-am-5

CAHİLİYENİN DİN ANLAYIŞI-Prof. Dr. Adnan DEMİRCİ

Bu hafta perşembe seminerimizde Prof. Dr. ADNAN DEMİRCİ hocamız “CAHİLİYENİN DİN ANLAYIŞI” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Adnan hocamız Cahiliye dönemindeki putperestlik, Hıristiyanlık, Yahudilik, Sabiilik, Mecusîlik ve Haniflik gibi dini geleneklerden bahsetti. Konuşmasında “Hz. Peygamberin (s.a.s) muhatap olduğu toplumun dini doğru bilinmesi Müslümanların kendi dinlerini doğru konumlandırmaları sağlar.” dedi.

Prof. Dr. ADNAN DEMİRCİ hocamıza ve tüm misafirlerimize teşriflerinden dolayı teşekkür ederiz.

whatsapp-image-2019-01-25-at-11-30-54-am-6

FITRİ AÇIDAN İNSAN-ÇEVRE İLİŞKİSİ-Doç. Dr. Uğur KURT

Bu hafta perşembe seminerimizde Doç. Dr. Uğur KURT hocamız “FITRİ AÇIDAN İNSAN-ÇEVRE İLİŞKİSİ” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Konuşmasında çevrenin insan üzerindeki ve insanın da çevre üzerindeki etkisinden bahsetti. Bu minvalde doğanın kendi kendini yenileme ve temizleme özelliği olduğunu; kirlenme dediğimiz şeyin doğanın kendini yenileme ve temizleme gücünün ötesinde insanın doğaya bencilce müdahalesi neticesinde oluşan değişimin olduğunu söyledi.

Doç. Dr. Uğur KURT hocamıza ve tüm misafirlerimize teşriflerinden dolayı teşekkür ederiz.

whatsapp-image-2019-01-17-at-8-52-17-pm

İNSAN GİBİ YAŞAMAK- Mevlüt ÖZDEMİR

Bu hafta perşembe seminerimizde Mevlüt ÖZDEMİR hocamız “İNSAN GİBİ YAŞAMAK” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Konuşmasında insanı psikoloji ilmi açısından şöyle tanımladı: “İçinde bulunduğu sahneye göre kendisine bir rol biçen, gözlemleyen bilinçtir. Bilinçli hareket edendir.” Konuşması sırasında bilinç olmaya engel olan perdelerin olduğunu söyledi. Buna örnek olarak öfkeyi, kini ve gafleti örnek olarak verdi. Ardından insan nefsinin mertebelerinden nefs-i emmâreden, nefs-i levvâmeden, nefs-i mülhimeden ve nefs-i mutmainneden bahsetti.

Mevlüt ÖZDEMİR hocamıza ve tüm misafirlerimize teşriflerinden dolayı teşekkür ederiz.

whatsapp-image-2019-01-11-at-3-38-01-pm-6

BOSNA-HERSEK, SANCAK VE BOŞNAKLAR- Davut NURİLER

Bu hafta perşembe seminerimizde DAVUT NURİLER hocamız “BOSNA,-HERSEK, SANCAK VE BOŞNAKLAR” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Konuşmasında Eski Yugoslavya’da doğan ve 1955 ile 1970 yılları arasında Türkiye sürgün edilen insanların mücadelesini ve bu sürgüne dünyanın sessiz kaldığını anlattı.

DAVUT NURİLER hocamıza ve tüm misafirlerimize teşriflerinden dolayı teşekkür ederiz.