Seminerler

whatsapp-image-2018-11-16-at-1-02-14-pm

SEZAİ KARAKOÇ’UN FİKİR DÜNYASI-Şakir DİCLEHAN

Bu hafta perşembe seminerimizde Şakir DİCLEHAN hocamız “SEZAİ KARAKOÇ’UN FİKİR DÜNYASI” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Hocamız konuşması sırasında Sezai Karakoç’un mütevazi hayatını anlatırken “mülkiyeli olup da mülkü olmayan bir şahsiyet” dedi. Ayrıca Sezai Karakoç’un ümmetin gençlerini diriliş kitaplarıyla yetiştirdiğinden ve onlara millet olma şuurunu verdiğinden bahsetti. Davasını edebiyatı ve şiiri kullanarak yürüttüğünü şu veciz söz ile nitelendirdi: “Edebiyatı olmayan bir millet, millet olamaz.”

Şakir DİCLEHAN hocamıza ve tüm misafirlerimize teşriflerinden dolayı teşekkür ederiz.

whatsapp-image-2018-11-08-at-8-42-27-pm-1

MÜ’MİN SURESİ-2 – ZEKERİYA ÇELİK

Bu hafta perşembe seminerimizde Zekeriya ÇELİK hocamız “MU’MİN SURESİ TEFSİRİ-2” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Sohbete Mü’min suresinin 14.- 22. ayetlerini kıraat ederek başladı. Konuşmasında “İnsan Allah’a iman ederek meleklerin bile imreneceği yüksek derecelere ulaşır. Allah insanı imanlarına göre derecelendiriyor…” dedi. Ayrıca ilerleyen ayet-i kerimelerin açıklaması sırasında “Mülkiyetin sahibi, o gün tek söz sahibi sadece bir olan ve gücüyle her şeyi kahreden alemlerin Rabbi Allah’tır. Öyle bir günün mahkemesinden korkun ki hakimi ve şahidi Allah’dır.” dedi.

Zekeriya ÇELİK hocamıza ve tüm misafirlerimize teşriflerinden dolayı teşekkür ederiz.

whatsapp-image-2018-11-02-at-12-50-09-pm-1

İNANILMASI GÜÇ HADİSLER-Fikret ÇETİN

Bu hafta perşembe seminerimizde Fikret ÇELİK hocamız “İNANILMASI GÜÇ HADİSLER” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Sunumu sırasında “Hadis, öksüz çocuk gibidir. İsteyen istediği tokatı atıyor maalesef. Değerini yitirmeye yönelik programlar yapılmaktadır. Fakat asıl mesele hadisler değil, şeriatsız bir din temennisidir.” dedi. Sonrasında görünürde müşkil kabul edilen bazı hadislerin incelendikten sonra hiç de anlaşılmaz olmadığı veya bilime aykırı olmadığı aksine anlaşılır olduğunu bazı örnek hadisler üzerinden gösterdi.

Fikret ÇETİN hocamıza ve tüm misafirlerimize teşriflerinden dolayı teşekkür ederiz.

whatsapp-image-2018-10-25-at-8-38-43-pm

MÜ’MİN SURESİ TEFSİRİ-1- Zekeriya ÇELİK

Bu hafta perşembe seminerimizde Zekeriya ÇELİK hocamız “MU’MİN SURESİ TEFSİRİ-1” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Sohbete tefsirini yapacağı Mu’min suresinin ilk iki sayfasını kıraat ederek başladı. Konuşmasında “Mu’min suresinin ilk ayetlerinde Allah kendisini günahları bağışlayıp tövbeleri kabul edici, azabı şiddetli ve lütfu geniş olarak tanıtmıştır. Ardından sakın şirke bulaşılmasın diye kendisinden başka ilah olmadığını söylemiştir.” dedi. Daha sonrasında surede geçen dua sözlerinin ehemmiyetine vurgu yaptı. Mü’minlerin ve kafirlerin ahiretteki durumlarına yönelik gelen ayetleri açıklayarak konuşmasını sonlandırdı.

whatsapp-image-2018-10-11-at-8-35-49-pm

ADEM’İN TUTUMUNU YAŞAMAK, İBLİS’İN TUTUMUNDAN UZAK KALMAK VE DEĞİŞİM-Şemseddin ÖZDEMİR

Bu hafta perşembe seminerimizde Şemseddin ÖZDEMİR “Adem’in tutumunu yaşamak, İblis’in tutumundan uzak kalmak ve Değişim” konulu sunumunda :

“Başımıza gelen her belayı, musibeti, olumsuzlukları ötekinde aramak İblis’in tavrıdır. Adem’in tavrı ise tüm olumsuzluklarının asıl kaynağını kendimizde görmektir.

whatsapp-image-2018-10-08-at-10-04-25-am

PERŞEMBE SEMİNERLERİ BAŞLADI!

Vakfımızın kuruluşundan beri devam edegelen perşembe sohbetlerimizin 2018-2019 sezonu geçtiğimiz perşembe günü vakıf başkanı Yunus Tüzgen hocamızın açılış semineriyle başladı. “Hikmetin başı tefekkür” başlığı altında aklın ve yaratılanlar hakkında düşünmenin İslam’daki ehemmiyetinden, tefekkürün hikmetsiz, hikmet sahibi olmanın da tefekkürsüz olamayacağından bahsetti.

whatsapp-image-2018-05-04-at-10-53-19-1

FİKİR VE GÖNÜL ADAMI F. GEMUHLUOĞLU’NDAN TAVSİYELER-Hüseyin Tüzgen

Bu hafta perşembe seminerimizde Hüseyin Tüzgen hocamız “FİKİR VE GÖNÜL ADAMI F. GEMUHLUOĞLU’NDAN TAVSİYELER” konulu sunumunda Fethi Gemuhluoğlu’nun hayatından bahsettikten sonra onun müslümanlara verdiği nasihatler üzerinde durdu.

Hüseyin Tüzgen hocamıza ve programa katılan tüm misafirlerimize teşriflerinden dolayı teşekkür ederiz.

dsc_3611

bilgisayar oyunları ve etkileri

Bu hafta perşembe seminerimizde Mustafa Kaya hocamız “BİLGİSAYAR OYUNLARI VE ETKİLERİ” konulu sunumunda:

“Bilgisayar oyunlarıyla alakalı Türkiye’de insanlar genel olarak ikiye ayrılır: Birinci gruptaki insanlar akademik yeterliliğe sahip olmalarının yanında bilgisayar oyunlarıyla alakalı farkındalığı olmayandır. İkinci gruptakiler ise bu sektörü ve etkilerini çok iyi bildikleri halde İslami hassasiyetleri olmadığı için toplumda bilinçlendirmeyle alakalı söz söyleyemeyen kişilerdir.” dedi.

Mustafa Kaya hocamıza ve programa katılan tüm misafirlerimize teşriflerinden dolayı teşekkür ederiz.