Sosyal Faaliyetler

whatsapp-image-2019-02-07-at-6-09-51-pm

ÜNİVERSİTE VE LİSELİ KIZ ÖĞRENCİLERİMİZ KIŞ KAMPINDA BULUŞTU

28-31 Ocak tarihleri arasında, liseli ve üniversiteli öğrecilerimizle Hüma Hatun Gençlik Kampında 4 günlük bir kış kampı programı düzenlendi.
Kocaeli – Darıca’da gerçekleştirilen kampta, Zahide Tuba Kor hocamız “20. ve 21.yy Ortadoğusu” konulu seminerleriyle Ortadoğuyu tanıma ve son 100 yıllık serüvenini anlamaya yönelik paylaşımlarda bulundu. Osmanlı sonrası dönemden günümüze kadar devam eden Ortadoğu’nun 100 yıllık siyasi tarihi, yaşanan dönüşümler, bölgenin toplumsal dinamikleri, dini ve fikri akımları gibi konulara değinilerek genel bir bakış açısı sunuldu.
Kamp boyunca öğrencilerin sosyal ilişkilerini güçlendirecek ok atma, halat çekme, matrak, voleybol, masa tenisi vb. sportif faaliyetlerle birlikte İslami İlimler/Genel Kültür/Tarih/Edebiyat alanlarında hazırlanan bilgi yarışmaları düzenlendi. Yapılan yarışmalar sonucu kazanan gruplara hediyeleri takdim edildi.
Programa katkılarından dolayı Hikmet Vakfı’na, katılımlarından dolayı tüm hocalarımız ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

whatsapp-image-2019-02-05-at-13-26-53

LİSELİ ÖĞRENCİLERİMİZLE KIŞ KAMPIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK

Hikmet vakfı olarak her sene düzenlediğimiz lise kış kampımız bu sene de 28 Ocak 2019 – 30 Ocak 2019 tarihleri arasında Şile Incekum’da 40 öğrencimizin katılımıyla gerçekleştirildi. Kampımız boyunca genç kardeşlerimiz ile voleybol, basketbol, okçuluk yarışması, sabah sporu, air-soft atışı, bilgi yarışması ve doğa yürüşü gibi birçok aktivitede bulunuldu. Bu aktivitiler neticesinde kardeşliğimiz pekişmekle beraber dereceye girip birinci olan genç arkadaşlarımıza ödülleri takdim edildi. Bu sporların yanı sıra, genç kardeşlerimiz, kampımıza gelen abileriyle değerlerimiz hakkında muhabbet etme fırsatı bularak birbirleriyle kaynaşmaları sağlandı. Kampa katkılarından dolayı öncelikle vakfımıza, vaktini ayırıp gelen büyüklerimize ve abilerimize teşekkür ediyoruz.

dsc_5088

BELGRAD DOĞA KOŞUSU

Geçtiğimiz cumartesi günü liseli bursiyer öğrencilerimizle Belgrad’a gittik. Sabah erkenden vakıf merkezinden hareket ederek programımız başladı. 6 km’lik koşu alanına geldiğimizde spor için hazırdık. Açma-germe hareketlerinin ardından ormanın derinliklerine doğru kimi zaman koşarak kimi zaman yürüyerek hepsinden de önemlisi muhabbet ederek sporumuzu tamamladık. Artık kahvaltı yapmayı hak etmiştik.

Programa katılan tüm gençlerimize teşekkür ediyoruz.

39926296_1838582426258639_8877185792917635072_n

KURBAN ORGANİZASYONU

Hikmet Vakfı olarak bağış ve hisseli kurbanlarımızı İstanbul/Silivri’de bulunan kurban kesim alanında kestik. Hisse sahiplerine hisselerini paketleyerek teslim ettik. Bağışlanan kurbanları ihtiyaç sahibi ve yetim kardeşlerimize ulaştırdık. Allah kurbanlarımızı kabul etsin, tüm hayır sahibi kardeşlerimizden razı olsun.

whatsapp-image-2018-07-18-at-5-03-21-pm

GELENEKSEL MEZUNLAR PROGRAMI-KÜTAHYA

Geleneksel mezunlar programımızı bu sene Kütahya Harlek Termal Otel’de 13-16 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirdik. Programımızda eski üniversite mezunlarıyla yeni mezunlar bir araya gelip tanıştılar, dertleştiler, karşılıklı bilgi alışverişinde bulundular. Bilal Patacı, Muin Naim ve Halil Kaya hocalarımızın verdiği seminerlerle önemli konular gündeme getirilip müzakere edildi. Akşamları hanımlara ve erkeklere ayrı ayrı programlar yapıldı. Ayrıca çocuklar için airsoft, okçuluk, havuzda yüzme, ebru sanatı, kahoot gibi çeşitli aktivitelerle programımız süslendi. Fedakarlık gösterip bu güzel programa katılım gösteren ve organizasyon için emek sarf eden tüm hocalarımıza, abilerimize ve ablalarımıza teşekkür ederiz.

whatsapp-image-2018-06-23-at-4-47-58-pm

YAZ KAMPIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK

Yalova-Fıstıklı’da hikmetli genç kardeşlerimizle 5 günlük yaz kampımızı gerçekleştirdik. Yüzme ve voleybol gibi sporların yanı sıra değerli abilerimizin ve hocalarımızın günlük seminerleriyle milli, dini ve kültürel değerlerimizi gündeme getirip hasbihal ettik. Kampımız boyunca okçuluk, airsoft, voleybol turnuvaları ve bilgi yarışmasının neticelerinde birinci olan takıma ödüller verdik. Katılımlarıyla bizleri mutlu eden hocalarımıza ve tüm genç kardeşlerimize teşekkür ederiz.

whatsapp-image-2018-05-31-at-17-08-37

Geleneksel İftarımızı Gerçekleştirdik..

Vakfımızın her yıl düzenlemiş olduğu iftar programını Eyüp’te Teras Salon’da gerçekleştirdik. Serhat Elmas kardeşimizin Kur’an tilavetinin ardından Yunus Tüzgen hocamızın Ramazan ayı hakkındaki nasihatlerini dinledik. Sonrasında dua ederek programı sonlandırdık. Programımıza katılan tüm misafirlere teşekkür ediyoruz.

whatsapp-image-2018-05-13-at-21-36-23

PİKNİK-KEMERBURGAZ

Hikmetli Genç Akademi’deki liseli gençlerimizle Ramazan ayı öncesi bir an olsun şehrin koşturmasından uzaklaşmak, temiz hava alıp eğlenmek maksadıyla Kemerburgaz’a pikniğe gittik. Sabah erkenden vakıf merkezinden çıkıp piknik alanında yumurta yarışmasından sonra güzel bir kahvaltı yaptık. Ardından futbol turnuvası, halat ve çuval yarışmaları ile vakit öğleni buldu. Mangalda köfte yapıp öğle yemeğimizi yedikten sonra bilgi yarışması yaptık. Daha sonra puanları toplayıp birinci olan ekibe hediyelerini takdim ettik. Tüm katılımcı gençlere teşekkür ederiz.