dsc_1291

Mezunlar Programı Uludağ -2017-

Geçen yıl hain darbe girişimi dolayısıyla yapamadığımız geleneksel Mezunlar Programımızı, bu yıl 15-17 Temmuz’da Bursa Uludağ’da  gerçekleştirdik. Programımız yoğunlukla İstanbul olmak üzere, Konya, Aksaray, Kayseri, Urfa ve Mersin’den (ya da değişik şehirlerden) ailece katılan kardeşlerimizle gerçekleştirildi.

Programımıza, hafızlık icazetini yeni almış olan genç kardeşimiz İsmail Ekrem TIĞLI’nın Kur’an’ı Kerim tilaveti ile başladık. Ardından Halil KAYA kardeşimizin “Eskimeyen Dostluklarımız ve Vefa” konulu açılış konuşmasıyla devam etti. Birlikte kılınan akşam namazının ardından, muhabbet dolu, ayrıntılı bir tanışma toplantısıyla ilk gün programımızı tamamladık.

Programımızın ikinci gününe Prof. Dr. Burhanettin CAN hocamızın sunduğu “Zihinsel, Siyasal ve Toplumsal Kirlenmeye Karşı Mücadele” konulu semineri ile başlanıldı. Hocamızın “Tefessüh” kavramı ile birlikte değerlendirdiği konuşması, katılımcıların soruları doğrultusunda güncelleştirilerek devam etti.

Gün içinde programımıza katılan, aile eğitimi ve danışmanlığı alanında ihtisas yapmış olan ve kendisini radyo ve televizyon programlarından tanıdığımız Saliha Erdim Hanımefendi, hanımlarla çocuk eğitimi konusunda bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşide helal rızkın, sadakatin, besmelenin ve Allah’a tam bir güvenin çocuk yetiştirmedeki öneminden bahsedildi. Çocuk eğitiminde sevgi ve güvenin öneminin vurgulandığı program, hanımlardan gelen sorulara Saliha Hanım’ın verdiği cevaplarla son buldu.

İkinci günün akşamında seminer konuğumuz, eğitim yazıları ve özel eğitim kurumları yöneticiliği ile tanıdığımız; Marmara Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Zekeriya ERDİM oldu. “Türkiye’nin Kültür-Medeniyet Savaşı İçinde Din-Eğitim-Siyaset İlişkileri” konulu semineri, hocamızın sergilediği canlı performansı, sorularımıza verdiği tatmin edici cevapları ile katılımcıların yüksek beğenisini topladı.

Programımızın üçüncü gününe, okuduğu marşlarla bizi yıllar öncesine götüren genç kardeşimiz Muhammed Ensar AKSAKAL ile başladık. Hikmet Vakfı başkanı Yunus TÜZGEN ağabeyimizin yaptığı, “Her türlü fitneye karşı birlikte mücadele etmeliyiz.” diye özetleyebileceğimiz nasihat dolu kapanış konuşması ile devam etti.

Programımızı Hüseyin TÜZGEN hocamızın duasına iştirak ederek nihayete erdirdik.

Muhabbet ve özlem dolu böyle bir buluşmayı bize nasip eden Rabbimize hamd ediyor, programımıza iştirak eden tüm kardeşlerimize ve kıymetli hocalarımıza teşekkür ediyoruz.