whatsapp-image-2019-04-29-at-15-48-52

SINIRDAKİ HAYATLAR…

25-28 Nisan tarihleri arasında Hanımlar Komisyonu ve Öğrenci Komisyonumuzdan 9 kişilik bir ekiple, sınır ve sınır ötesindeki kardeşlerimize ziyarette bulunduk.
İlk olarak Hatay Reyhanlı’da yer alan ‘Çocuk Yaşam Merkezi’ni ziyarete gittik. Anne ve babasını kaybetmiş savaş mağduru yetim çocukların barınma, eğitim, sağlık ve giyim gibi ihtiyaçlarının ev ortamında karşılandığı merkezde, yapılan çalışmaların içeriği ve önemi ile ilgili istişarelerde bulunduk.
Daha sonra yaşamlarını Kilis’te sürdüren, eğitim süreçlerine destek verdiğimiz Suriyeli mülteci kız ve erkek öğrencilerimizle iki ayrı programda bir araya gelerek kahvaltı ve piknik organizasyonlarını gerçekleştirdik. Birlikte vakit geçirmek, onları yakından tanımak ve ihtiyaçlarını daha iyi tespit edebilmek adına bir araya geldiğimiz kardeşlerimizle çeşitli oyunlar oynayıp etkinlikler düzenledik. Öğrencilerimizle hediyeleşmenin ardından, tekrar görüşmek üzere vedalaştık.
Son olarak Suriye Fırat Kalkanı bölgesi içerisindeki Azez’de yer alan konteyner ve çadır kamplarla, eğitim faaliyetlerinin sürdürülebilirliği için bölgede kurulan Anaokulu, Üniversite, Halk Eğitim Merkezleri’ne; ihtiyaç sahiplerine kıyafet yardımlarının yapıldığı Sevgi Butik’lerine ziyarette bulunduk. Savaşta ailesini kaybeden yardıma muhtaç kimsesiz yaşlılarla yine savaştan dolayı engelli duruma düşen siviller ve görme engellilere barınma ve fizik tedavi hizmetinin verildiği umut evlerine giderek oradaki kardeşlerimizle hasbihal ettik.
Gayemiz savaşla birlikte hayata tutunmaya çalışan kardeşlerimizin yaşadıklarına şahitlik etmek, kendimiz ve çevremiz adına farkındalık oluşturmak ve bu vesileyle gücümüz nispetinde (maddi/manevi) yaralarına merhem olmaya çalışmaktı.

Bu programın gerçekleşmesinde emeği geçen Hikmet Eğitim ve Kültür Vakfı’na ve yönetim kuruluna teşekkürlerimizi sunarız.