whatsapp-image-2018-05-05-at-22-31-35

#STK’lar Yarışıyor Kardeşlik Kazanıyor

#STK’lar Yarışıyor Kardeşlik Kazanıyor Hikmet İlimler Akademisi gençlerimiz, TGSP üyesi STK gençleri arasında yapılan yarışmada 2. oldu ve Kudüs gezisi ödülünü kazandılar.

Farklı alanlarda faaliyet gösteren STK temsilcilerinin, yarışmalar vesilesiyle birbirleriyle tanışmalarına imkân sağlamak ve gelişen kardeşlik bağlarının kuvvetlenmesine vesile olmak amacıyla, Türkiye Gençlik STK’ları Platformu tarafından “#Öncekardeşlik” teması altında bu yıl ikincisi organize edilen “STK’lar Yarışıyor Kardeşlik Kazanıyor” yarışmaları yapıldı. Yarışmalar 4-5 Mayıs 2018 tarihlerinde İstanbul Gençlik Festivali / Yenikapı Etkinlik Alanında STK Lise Kategorisi, STK Yetişkin Erkekler Kategorisi ve STK Yetişkin Hanımlar Kategorisi olmak üzere 3 kategoride yapıldı. Aynı anda 5 takımın yanyana yarıştığı yarışma; engelli koşu parkuru, penaltı atışı, basket atışı, hentbol penaltı atışı, sağlık topu taşıma ve puzzle tamamlamadan oluşmuş ve yarışmada süre de belirleyici ölçüt oldu.

Hikmet Eğitim ve Kültür Vakfı olarak yarışmaya; STK Yetişkin Erkekler ve STK Lise Kategorilerinde birer takım ile katılım sağladık. Hikmetli Genç Akademi gençlerimizden oluşan Lise takımımız Ufuk Öztürk sorumluluğunda, Asım Nasuh Ezgi, Emirhan Patacı, Serhat Elmas, Emre Kılınç, Ömer Faruk Taşkın, Mücahid Ahmet Kaya’dan oluşuyordu. Lise takımımız gösterdikleri gayret ve çabaya rağmen dereceye giremediler. Kendilerini öz güvenlerinden dolayı tebrik ediyor, katılımlarından dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz.

Hikmet İlimler Akademisi gençlerimizden oluşan Yetişkin Erkekler takımımız, Ali Polat sorumluluğunda, Ahmet Öztürk, İbrahim Çelik, Ahmet Cemal Dağ, Samet Eşer ve Yusuf Demir kardeşlerimizden oluşuyordu. Takımımız ilk turu geçerek 4 takımla beraber yarı finale kaldı. Yarı finalde Genç Öncüler, Öncü Gençlik ve Bilim ve İnsan Vakfı takımları ile yarışan takımımız finale kalmaya hak kazandı. Finalde de Genç Öncüler ile yarışan takımımız 2. oldu ve Kudüs gezisi ödülünü hak ettiler. Yarışmada 2. olan Hikmet İlimler Akademisi gençlerimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.